Koronavirusrokotukset Uudenmaan asukkaille

Koronavirusrokotukset toteutetaan vaiheittain. AstraZenecan rokotetta käytetään alle 70-vuotiaiden rokotuksissa vanhemmista ikäryhmistä alkaen. BioNTech-Pfizerin sekä Modernan rokotteita käytetään ikääntyneille, alkaen vanhemmista ikäryhmistä.

Ketä rokotetaan?

Asuinkuntasi verkkosivuilta saat lisätietoa ikääntyneiden rokotusvuoroista ja rokotusvuorossa olevan ikääntyneen kanssa samassa taloudessa asuvan omaishoitajan tai toisen ikääntyneen rokotuksista.

Ikääntyneiden lisäksi kunnissa rokotetaan myös vanhemmista ikäryhmistä alkaen alle 70-vuotiaita, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila:

  • Elinsiirto tai kantasolusiirto
  • Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
  • Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
  • Vaikea krooninen munuaissairaus
  • Vaikea krooninen keuhkosairaus
  • Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
  • Downin oireyhtymä (aikuiset)

Lue lisää edellä mainituista ryhmistä THL:n sivuilta. Asuinkuntasi verkkosivuilta löydät tarkempaa tietoa edellä mainittujen ryhmien rokotusjärjestyksestä.

Katso oman kuntasi verkkosivuilta, keitä omassa kunnassasi rokotetaan parhaillaan. Jos kuulut rokotettavien ryhmään, varaa aika rokotukseen.

Asukkaiden rokotusten järjestämisestä vastaavat kunnat. Kunnissa noudatetaan rokotusjärjestystä, joka perustuu THL:n tekemään esitykseen.

Ajanvarausta varten tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen sekä tiedon rokotuspisteestäsi.

Oletko sote-ammattilainen?

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten rokotukset jatkuvat ikäihmisten rokotusten rinnalla. Jos olet sote-ammattilainen, siirry varaamaan aika sote-ammattilaisena.

Rokotukseen saapuminen

tule_terveena

Tule rokotukseen vain terveenä. Pukeudu siten, että olkavartesi paljastuu helposti.

henkilokortti

Ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus.

kasvomaski

Käytä kasvomaskia, huolehdi käsihygieniasta ja noudata kahden metrin turvavälejä.

kello

Varaa 15 minuuttia rokotuksen jälkeiseen seurantaan.

Kaipaatko lisätietoa rokottamisesta tai rokotteesta?

Jos sinulla on kysyttävää rokotteesta tai rokotustoimenpiteestä, ole yhteydessä oman asuinkuntasi terveydenhuollon yksikköön. Katso yhteystiedot oman kuntasi koronarokotusverkkosivuilta.

Lisätietoa rokotuksista löydät myös Tietoa koronarokotuksista -sivulta.

Ajanvarauksen peruutus

Saat varaamistasi ajoista vahvistuksen sähköpostitse tai tekstiviestillä. Vahvistusviesti sisältää myös ohjeet ajanvarauksen muuttamiseen. Ensimmäiseen rokotuksen ajanvarausta voit muuttaa itse ajanvarauksessasi saamillasi ohjeilla. Vahvistusviestissä on tarvittava linkki ja koodi. Jos rokotusajankohtaan on alle 15 tuntia, peruutuksen voi tehdä vain puhelimitse. Ajanvarauksen toiseen rokotuskertaan voit perua vain puhelimitse.

Ongelmia palvelun käyttämisessä?

Voit ottaa yhteyttä ajanvarauksen palautelomakkeella. Huom! Palaute käsitellään HUS Tietohallinnossa. Ole yhteydessä omaan asuinkuntaasi rokottamiseen ja rokotuksien järjestämiseen liittyvissä kysymyksissä ja palautteissa.