Koronavirusrokotukset Uudenmaan asukkaille

Koronavirusrokotukset toteutetaan vaiheittain. Tietoa koronarokotuksista -sivulta  saat tietoa muun muassa siitä, mitä rokotteita Uudellamaalla käytetään, mitä oireita koronarokote voi aiheuttaa, kenelle rokote ei sovi ja voitko ottaa rokotteen, jos olet sairastanut koronavirustaudin.  

Ketä rokotetaan?

Asuinkuntasi verkkosivuilta saat lisätietoa ikääntyneiden rokotusvuoroista ja rokotusvuorossa olevan ikääntyneen kanssa samassa taloudessa asuvan omaishoitajan tai toisen ikääntyneen rokotuksista.

Ikääntyneiden lisäksi kunnissa rokotetaan myös vanhemmista ikäryhmistä alkaen 16-69-vuotiaita, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila (riskiryhmä 1):

 • Elinsiirto tai kantasolusiirto
 • Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
 • Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
 • Vaikea krooninen munuaissairaus
 • Vaikea krooninen keuhkosairaus
 • Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
 • Downin oireyhtymä (aikuiset)


Lisäksi osissa kuntia rokotetaan 18-69-vuotiaita, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila (riskiryhmä 2):

 • Jatkuvaa lääkitystä vaativa astma
 • Vaikea sydänsairaus, muun muassa sydämen vajaatoiminta (ei kuitenkaan pelkkä verenpainetauti)
 • Hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila
 • Immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen
 • Vaikea krooninen maksasairaus
 • Tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta
 • Uniapnea
 • Psykoosisairaus
 • Sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40): avaa painoindeksin (BMI) laskuri tästä


Lue lisää edellä mainituista ryhmistä THL:n sivuilta. Asuinkuntasi verkkosivuilta löydät tarkempaa tietoa edellä mainittujen ryhmien rokotusjärjestyksestä.

Katso oman kuntasi verkkosivuilta, keitä omassa kunnassasi rokotetaan parhaillaan. Jos kuulut rokotettavien ryhmään, varaa aika rokotukseen.

Asukkaiden rokotusten järjestämisestä vastaavat kunnat. Kunnissa noudatetaan rokotusjärjestystä, joka perustuu THL:n tekemään esitykseen.

Koronarokotuksen saaneet alueittain ja ikäryhmittäin.

Ajanvarausta varten tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen sekä tiedon rokotuspisteestäsi.

Oletko sote-ammattilainen?

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten rokotukset jatkuvat ikäihmisten rokotusten rinnalla. Jos olet sote-ammattilainen, siirry varaamaan aika sote-ammattilaisena.

Rokotukseen saapuminen

tule_terveena

Tule rokotukseen vain terveenä. Pukeudu siten, että olkavartesi paljastuu helposti.

henkilokortti

Ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus.

kasvomaski

Käytä kasvomaskia, huolehdi käsihygieniasta ja noudata kahden metrin turvavälejä.

kello

Varaa 15 minuuttia rokotuksen jälkeiseen seurantaan.

Kaipaatko lisätietoa rokottamisesta tai rokotteesta?

Jos sinulla on kysyttävää rokotteesta tai rokotustoimenpiteestä, ole yhteydessä oman asuinkuntasi terveydenhuollon yksikköön. Katso yhteystiedot oman kuntasi koronarokotusverkkosivuilta.

Lisätietoa rokotuksista löydät myös Tietoa koronarokotuksista -sivulta.

Ajanvarauksen peruutus

Saat varaamistasi ajoista vahvistuksen sähköpostitse tai tekstiviestillä. Vahvistusviesti sisältää myös ohjeet ajanvarauksen muuttamiseen. Ensimmäiseen rokotuksen ajanvarausta voit muuttaa itse ajanvarauksessasi saamillasi ohjeilla. Vahvistusviestissä on tarvittava linkki ja koodi. Jos rokotusajankohtaan on alle 5 tuntia, peruutuksen voi tehdä vain puhelimitse. Ajanvarauksen toiseen rokotuskertaan voit perua vain puhelimitse.

Ongelmia palvelun käyttämisessä?

Voit ottaa yhteyttä ajanvarauksen palautelomakkeella. Huom! Palaute käsitellään HUS Tietohallinnossa. Ole yhteydessä omaan asuinkuntaasi rokottamiseen ja rokotuksien järjestämiseen liittyvissä kysymyksissä ja palautteissa.

Tiedot palveluun tulevat väestötietojärjestelmästä. Varaa aika puhelimitse, jos sinulla on turvakielto, tai kotikuntasi on muu kuin Uudenmaan kunta ja olet siirtänyt terveydenhuollon asiointisi Uudenmaan alueen kuntaan. Näissä tapauksissa tietosi eivät siirry palveluumme.