Koronavirusrokotukset Uudenmaan sote-ammattilaisille

Tietoa koronarokotuksista -sivulta saat tietoa muun muassa siitä, mitä rokotteita Uudellamaalla käytetään, mitä oireita koronarokote voi aiheuttaa, kenelle rokote ei sovi ja voitko ottaa rokotteen, jos olet sairastanut koronavirustaudin.  

Tällä hetkellä rokotetaan vielä koronaviruspotilaita tai -epäilyjä hoitavaa sekä terveydenhuollon kantokyvyn kannalta kriittistä sote-henkilöstöä sekä ikääntyneiden ympärivuorokautisen hoivan henkilöstöä ja asukkaita.

Rokotteen voivat ensi vaiheessa saada koronaviruspotilaiden ja –epäilyjen hoitoon ​sekä ​näytteenottoon ja analytiikkaan osallistuva henkilöstö:

  • teho- ja valvontaosastoilla (ns. koronakohorttiyksiköt)
  • vuode- ja päivystysosastoilla (ns. koronakohorttiyksiköt) sekä ensihoidossa ja sairaankuljetuksessa
  • todettuja tai epäiltyjä koronaviruspotilaita hoitavilla infektiovastaanotoilla, korona-näytteenotoissa ja koronavirusanalytiikkaa tekevissä laboratorioissa
  • iäkkäille henkilöille tarkoitettujen sosiaalihuollon asumispalvelujen ja laitoshoidon tehostetun palvelun toimintayksiköissä eli ympärivuorokautisen hoivan yksiköissä. Lisäksi rokotetaan näiden yksiköiden asukkaat.

Kriittinen sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö aluearvion mukaan rajatusti.

Vain edellä mainittuihin ryhmiin kuuluvat henkilöt voivat saada tällä hetkellä rokotteen.

!

Voit tehdä ajanvarauksen koronavirusrokotukseen vain, jos

*

Olet saanut esimieheltäsi sähköpostitse henkilökohtaisen viestin, jossa kerrotaan mahdollisuudesta ottaa rokote. Älä lähetä esimieheltä saamaasi viestiä eteenpäin.

*

Olet saanut esimieheltä tiedon rokotuspisteestä. Ole tarkkana siitä, että varaat ajan oikeaan pisteeseen.

Katso ohjeet ajanvarauksen tekemiseen.

Ajanvarausta varten tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen sekä tiedon rokotuspisteestäsi.

Oletko rokotuspisteessä työskentelevä ammattilainen?

Lisätietoa Koronarokotusaika-palvelun käytöstä löydät palvelun käyttöohjesivustolta osoitteesta https://www.hus.fi/ammattilaiselle/koronarokotusaika.

Ajanvarauksen peruutus

Saat varaamistasi ajoista vahvistuksen sähköpostitse tai tekstiviestillä. Vahvistusviesti sisältää myös ohjeet ajanvarauksen muuttamiseen. Vahvistusviestissä on tarvittava linkki, varausavain ja pin-koodi.  

Jos peruutat ensimmäisen rokotusajan, peruuntuu myös ajanvaraus tehosterokotukseen ja molemmat varaukset tulee tehdä uudelleen. 

Varausavaimen ja pin-koodin avulla voit myös perua tai siirtää vain tehosterokotusajanvarauksen. Ajanvarausjärjestelmässä voit siirtää sen aikavälille, joka on 11 viikkoa ensimmäisestä rokotuksesta tai 12 viikkoa ja 5 päivää ensimmäisen rokotuksen jälkeen. 

Jos rokotusajankohtaan on alle 5 tuntia, peruutuksen voi tehdä vain puhelimitse.  

Toisen rokotuksen varaaminen 

Jos olet saanut ensimmäisen rokoteannoksen, mutta et ole varannut tehosteaikaa, voit ajanvarausjärjestelmässä varata ajan tehosterokotukseen aikavälille, joka on aikaisintaan 11 viikkoa tai viimeistään 12 viikkoa ja 5 päivää ensimmäisen rokotuksen jälkeen.   Jos sinulla on kysyttävää omaan rokotukseesi liittyen, ole yhteydessä työterveyshuoltoosi. 

Ongelmia palvelun käyttämisessä?

Voit ottaa yhteyttä ajanvarauksen palautelomakkeella. Huom! Palaute käsitellään HUS Tietohallinnossa. Ole yhteydessä omaan asuinkuntaasi rokottamiseen ja rokotuksien järjestämiseen liittyvissä kysymyksissä ja palautteissa.

Tiedot palveluun tulevat väestötietojärjestelmästä. Varaa aika puhelimitse, jos sinulla on turvakielto, tai kotikuntasi on muu kuin Uudenmaan kunta ja olet siirtänyt terveydenhuollon asiointisi Uudenmaan alueen kuntaan. Näissä tapauksissa tietosi eivät siirry palveluumme.

Rokotukseen saapuminen

tule_terveena

Tule rokotukseen vain terveenä. Pukeudu siten, että olkavartesi paljastuu helposti.

henkilokortti

Ota mukaan rokottavan tahon ohjeistamat dokumentit*.

kasvomaski

Käytä kasvomaskia, huolehdi käsihygieniasta ja noudata turvavälejä.

kello

Varaa 15 minuuttia rokotuksen jälkeiseen seurantaan.

* Esimerkiksi henkilöllisyystodistus, henkilökortti, VRK-kortti ja Kela-kortti.