Koronavirusrokotukset Uudenmaan sote-ammattilaisille

Tietoa koronarokotuksista -sivulta saat tietoa muun muassa siitä, mitä rokotteita Uudellamaalla käytetään, mitä oireita koronarokote voi aiheuttaa, kenelle rokote ei sovi ja voitko ottaa rokotteen, jos olet sairastanut koronavirustaudin.  

Sote-ammattilaisten on tärkeää rokottautua täydellä rokotussarjalla. Myös 3. rokotus kannattaa ottaa heti, kun se on ajoitukseltaan mahdollista. Saat tiedon sote-rokotuspisteestäsi työnantajaltasi. 

Alle 30-vuotiaille miehille käytössä on vain BioNTech-Pfizer-rokote. Muut rokotettavat saavat joko Modernan tai BioNTech-Pfizerin mRNA-rokotteen. Työterveyden ohjaamana voi myös muita rokotevaihtoehtoja löytyä. 

Rokotuspisteessä tarkistetaan henkilön kuuluminen ryhmään, jolle annetaan kolmas koronarokoteannos. Lisätietoja löydät THL:n sivuilta.

Ajanvarausta varten tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen sekä tiedon rokotuspisteestäsi. Älä kirjaudu työssäsi käytetyllä varmennekortillasi ajanvaraukseen. 

Katso ohjeet ajanvarauksen tekemiseen.

Oletko rokotuspisteessä työskentelevä ammattilainen?

Lisätietoa Koronarokotusaika-palvelun käytöstä löydät palvelun käyttöohjesivustolta osoitteesta https://www.hus.fi/ammattilaiselle/koronarokotusaika.

Ajanvaraus ja sen peruutus tai siirto

Saat varaamistasi ajoista vahvistuksen sähköpostitse tai tekstiviestillä. Vahvistusviesti sisältää myös ohjeet ajanvarauksen muuttamiseen. Vahvistusviestissä on tarvittava linkki, varausavain ja pin-koodi. Voit perua ajanvarauksesi tästä linkistä.

1. rokoteannos:

Voit perua tai siirtää 1. rokotusajan varausavaimen ja pin-koodin avulla. Peruuttaessa 1. rokotusajan peruuntuu aika myös 2. rokotukseen, mikäli olet varannut ajan 1. rokotukseen linkitettynä. Tällöin tee molemmat varaukset uudelleen.

2. rokoteannos:

Ajanvarausjärjestelmässä voit varata ja vaihtaa ajan 2. rokotukseen aikavälille, joka on 3 tai 6 viikkoa 1. rokotuksen jälkeen. Mikäli aika on varattu 1. rokotukseen linkitettynä (1. ja 2. rokotus), on väli 6 viikkoa mutta irrallisena varauksena saat ajan 3 viikon välillä (2. rokotus). Suosi lyhyttä rokotusväliä ja varaa 2. rokotus irrallisena.

2. rokotuksen siirto tai varaus on mahdollista tehdä myös saman työterveyshuollon toiselle rokotuspisteelle. Ajanvarausjärjestelmä tarjoaa aikoja niille rokotuspisteille, joissa on vapaita aikoja. Jos varaat samalla kertaa 1. ja 2. rokotuksen, ohjautuu ajanvaraus automaattisesti samalle rokotteelle. Jos varaat 2. rokotuksen irrallisena, voit varata ajan myös eri mRNA-rokotevalmisteelle. Voit myös varata ajan mRNA-rokotukseen, jos olet saanut 1. annoksena AstraZenecan tai muun valmistajan rokotteen.

Työterveyshuollon rokotuspisteessä saattaa olla tarjolla vain yhtä rokotevalmistetta. Voit tarkistaa työterveydessäsi käytettävän rokotevalmisteen työnantajasi rokotussivustolta tai rokotuspisteeltä.

Jos sinulla on kysyttävää omaan rokotukseesi liittyen, ole yhteydessä työterveyshuoltoosi.

Voit perua tai siirtää myös 2. rokotuksen ajankohdan varausavaimen ja pin-koodin avulla.

3. rokoteannos:

Voit varata itsepalveluajanvarauksesta erillisen ajan myös 3. rokotukseen työnantajasi sote-rokotuspisteeseen. Rokotuspisteessä tarkastetaan henkilön kuuluminen THL:n suosittelemaan sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten ryhmään.

Sote- ja hoivatyöntekijänä saat 3. rokotuksen jo 3 kuukauden jälkeen 2. rokotuksesta.

Voit perua tai siirtää myös 3. rokotuksen varausavaimen ja pin-koodin avulla. Voit siirtää 3. annoksen varauksen aikaisintaan 3 kuukauden päähän 2. rokotuksesta.

Jos sinulla on kysyttävää omaan rokotukseesi liittyen, ole yhteydessä työnantajasi rokotuspisteeseen.


Ongelmia palvelun käyttämisessä?

Voit ottaa yhteyttä ajanvarauksen palautelomakkeella. Huom! Palaute käsitellään HUS Tietohallinnossa. Ole yhteydessä hyvinvointialueeseesi rokottamiseen ja rokotuksien järjestämiseen liittyvissä kysymyksissä ja palautteissa.

Tiedot palveluun tulevat väestötietojärjestelmästä. Varaa aika puhelimitse, jos sinulla on turvakielto, tai kotikuntasi on muu kuin Uudenmaan kunta ja olet siirtänyt terveydenhuollon asiointisi Uudenmaan alueen kuntaan. Näissä tapauksissa tietosi eivät siirry palveluumme.

Rokotukseen saapuminen

tule_terveena

Tule rokotukseen vain terveenä. Pukeudu siten, että olkavartesi paljastuu helposti.

henkilokortti

Ota mukaan rokottavan tahon ohjeistamat dokumentit*.

kasvomaski

Käytä kasvomaskia, huolehdi käsihygieniasta ja noudata turvavälejä.

kello

Varaa 15 minuuttia rokotuksen jälkeiseen seurantaan.

* Esimerkiksi henkilöllisyystodistus, henkilökortti, VRK-kortti ja Kela-kortti.