Koronavirusrokotukset Uudenmaan sote-ammattilaisille

Tietoa koronarokotuksista -sivulta saat tietoa muun muassa siitä, mitä rokotteita Uudellamaalla käytetään, mitä oireita koronarokote voi aiheuttaa, kenelle rokote ei sovi ja voitko ottaa rokotteen, jos olet sairastanut koronavirustaudin.  

Kaikki sote-ammattilaiset saavat koronarokotteen ensimmäisen ja toisen annoksen.

Kolmas rokoteannos annetaan niille naisille ja 30 vuotta täyttäneille miehille, jotka ovat saaneet rokotteensa lyhyellä annosvälillä (alle 6 viikkoa), ja toisen annoksen antamisesta on kulunut vähintään 6 kuukautta. Kolmas koronarokotusannos annetaan lyhyellä annosvälillä rokotetuille riippumatta heidän nykyisestä työtehtävästään. Rokotuspisteessä tarkistetaan henkilön kuuluminen ryhmään, jolle annetaan kolmas koronarokoteannos. Lisätietoja löydät THL:n sivuilta.

Ajanvarausta varten tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen sekä tiedon rokotuspisteestäsi.

Katso ohjeet ajanvarauksen tekemiseen.

Oletko rokotuspisteessä työskentelevä ammattilainen?

Lisätietoa Koronarokotusaika-palvelun käytöstä löydät palvelun käyttöohjesivustolta osoitteesta https://www.hus.fi/ammattilaiselle/koronarokotusaika.

Ajanvarauksen peruutus tai siirto

Saat varaamistasi ajoista vahvistuksen sähköpostitse tai tekstiviestillä. Vahvistusviesti sisältää myös ohjeet ajanvarauksen muuttamiseen. Vahvistusviestissä on tarvittava linkki, varausavain ja pin-koodi.  

1. rokotus:

Jos haluat muuttaa 1. rokotuksen ajankohtaa, peru sinulle varattu 1. rokotusaika. Tällöin peruuntuu myös ajanvaraus 2. eli tehosterokotukseen. Tee molemmat varaukset uudelleen.

2. rokotus:

Voit perua tai siirtää myös tehosterokotusajanvarauksen varausavaimen ja pin-koodin avulla. Ajanvarausjärjestelmässä voit siirtää tehosterokotuksen varauksen aikaisintaan 6 viikon päähän ja enintään 12 viikon ja 5 päivän päähän 1. rokotuksesta.

Jos olet saanut 1. rokoteannoksen, mutta et ole varannut tehosteaikaa, voit ajanvarausjärjestelmässä varata ajan tehosterokotukseen aikavälille, joka on 6-12 viikkoa 1. rokotuksen jälkeen. 1. rokotuksen jälkeinen tehoste on suositeltavaa ottaa 12 viikon aikavälillä. 2. rokotus on mahdollista varata itsepalvelun kautta ensirokotukseen linkitettynä (1. ja 2. rokotus) tai irrallisena, mikäli 1. rokotusta ei ole varattu itsepalvelusta. 

Tehosterokotuksen siirto tai varaus on mahdollista tehdä myös saman työterveyshuollon toiselle rokotuspisteelle. Ajanvarausjärjestelmä tarjoaa vapaita aikoja niille rokotuspisteille, joissa on vapaita aikoja 1. rokotteesi mukaisesti. Mikäli samaa rokotetta on työterveyshuollossasi tarjolla, suosittelemme, että varaat ajan siten, että saat toisen annoksen samaa rokotetta. Jos varaat samalla kertaa 1. ja 2. rokotuksen, ohjautuu ajanvaraus automaattisesti samalle rokotteelle. Jos varaat 2. rokotuksen irrallisena, voit varata ajan myös eri mRNA-rokotevalmisteelle. Voit myös varata ajan mRNA-rokotukseen, jos olet saanut ensimmäisenä annoksena AstraZenecan tai muun valmistajan rokotteen.

Työterveyshuollon rokotuspisteessä saattaa olla tarjolla vain yhtä rokotevalmistetta. Voit tarkistaa työterveydessäsi käytettävän rokotevalmisteen työnantajasi rokotussivustolta tai rokotuspisteeltä.

Jos sinulla on kysyttävää omaan rokotukseesi liittyen, ole yhteydessä työterveyshuoltoosi.

3. rokotus:

Rokotuspisteessä tarkastetaan henkilön kuuluminen ryhmään, jolle annetaan 3. koronarokoteannos. Älä varaa aikaa, jos et kuulu THL:n suosituksen ja kuntasi ohjeistamiin ryhmiin. Katso tarkemmin sivun yläreunasta.

Voit perua tai siirtää myös 3. koronarokoteannoksen ajanvarauksen varausavaimen ja pin-koodin avulla. Jos olet saanut ensimmäiset rokoteannokset lyhyellä aikavälillä, voit siirtää kolmannen annoksen varauksen aikaisintaan 6 kuukauden päähän toisesta rokotuksesta. 3. rokotus ohjataan samalle mRNA-rokotteelle kuin toinen rokotus, mikäli työterveyshuollossasi on tarjolla samaa rokotetta. Myös eri valmistajan mRNA-rokotus on mahdollista valita, mikäli toisen valmistajan rokotetta on tarjolla.

Jos sinulla on kysyttävää omaan rokotukseesi liittyen, ole yhteydessä työnantajaasi.


Ongelmia palvelun käyttämisessä?

Voit ottaa yhteyttä ajanvarauksen palautelomakkeella. Huom! Palaute käsitellään HUS Tietohallinnossa. Ole yhteydessä omaan asuinkuntaasi rokottamiseen ja rokotuksien järjestämiseen liittyvissä kysymyksissä ja palautteissa.

Tiedot palveluun tulevat väestötietojärjestelmästä. Varaa aika puhelimitse, jos sinulla on turvakielto, tai kotikuntasi on muu kuin Uudenmaan kunta ja olet siirtänyt terveydenhuollon asiointisi Uudenmaan alueen kuntaan. Näissä tapauksissa tietosi eivät siirry palveluumme.

Rokotukseen saapuminen

tule_terveena

Tule rokotukseen vain terveenä. Pukeudu siten, että olkavartesi paljastuu helposti.

henkilokortti

Ota mukaan rokottavan tahon ohjeistamat dokumentit*.

kasvomaski

Käytä kasvomaskia, huolehdi käsihygieniasta ja noudata turvavälejä.

kello

Varaa 15 minuuttia rokotuksen jälkeiseen seurantaan.

* Esimerkiksi henkilöllisyystodistus, henkilökortti, VRK-kortti ja Kela-kortti.