Koronavirusrokotukset Uudenmaan sote-ammattilaisille

Tietoa koronarokotuksista -sivulta saat tietoa muun muassa siitä, mitä rokotteita Uudellamaalla käytetään, mitä oireita koronarokote voi aiheuttaa, kenelle rokote ei sovi ja voitko ottaa rokotteen, jos olet sairastanut koronavirustaudin.  

Sote-ammattilaisista rokotetaan työtehtävien perusteella koronaviruspotilaita tai -epäilyjä hoitavat, terveydenhuollon kantokyvyn kannalta kriittiset sekä ikääntyneiden ympärivuorokautisen hoivan työntekijät.

Voit tehdä työtehtävien perusteella annettavaan rokotukseen ajanvarauksen vain, jos

  • Olet saanut esimieheltäsi sähköpostitse henkilökohtaisen viestin, jossa kerrotaan mahdollisuudesta ottaa rokote. Älä lähetä esimieheltä saamaasi viestiä eteenpäin.
  • Olet saanut esimieheltä tiedon rokotuspisteestä. Ole tarkkana siitä, että varaat ajan oikeaan pisteeseen.

Ajanvarausta varten tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen sekä tiedon rokotuspisteestäsi.

Katso ohjeet ajanvarauksen tekemiseen.

Oletko rokotuspisteessä työskentelevä ammattilainen?

Lisätietoa Koronarokotusaika-palvelun käytöstä löydät palvelun käyttöohjesivustolta osoitteesta https://www.hus.fi/ammattilaiselle/koronarokotusaika.

Ajanvarauksen peruutus

Saat varaamistasi ajoista vahvistuksen sähköpostitse tai tekstiviestillä. Vahvistusviesti sisältää myös ohjeet ajanvarauksen muuttamiseen. Vahvistusviestissä on tarvittava linkki, varausavain ja pin-koodi.  

Ensimmäinen rokotus:

Jos haluat muuttaa ensimmäisen rokotuksen ajankohtaa, peru sinulle varattu ensimmäinen rokotusaika. Tällöin peruuntuu myös ajanvaraus toiseen eli tehosterokotukseen. Tee molemmat varaukset uudelleen.

Toinen rokotus:

Voit perua tai siirtää myös tehosterokotusajanvarauksen varausavaimen ja pin-koodin avulla. Ajanvarausjärjestelmässä voit siirtää tehosterokotuksen varauksen aikaisintaan 6 viikon päähän ja enintään 12 viikon ja 5 päivän päähän ensimmäisestä rokotuksesta.

Jos olet saanut ensimmäisen rokoteannoksen, mutta et ole varannut tehosteaikaa, voit ajanvarausjärjestelmässä varata ajan tehosterokotukseen aikavälille, joka on aikaisintaan 6 viikkoa tai viimeistään 12 viikkoa ja 5 päivää ensimmäisen rokotuksen jälkeen. Ensimmäisen rokotuksen jälkeinen tehoste on suositeltavaa ottaa 12 viikon aikavälillä.

Tehosterokotuksen siirto tai varaus on mahdollista tehdä myös saman työterveyshuollon toiselle rokotuspisteelle. Ajanvarausjärjestelmä tarjoaa vapaita aikoja niille rokotuspisteille, joissa on vapaita aikoja ensirokotteesi mukaisesti.

Jos sinulla on kysyttävää omaan rokotukseesi liittyen, ole yhteydessä työterveyshuoltoosi.

Ongelmia palvelun käyttämisessä?

Voit ottaa yhteyttä ajanvarauksen palautelomakkeella. Huom! Palaute käsitellään HUS Tietohallinnossa. Ole yhteydessä omaan asuinkuntaasi rokottamiseen ja rokotuksien järjestämiseen liittyvissä kysymyksissä ja palautteissa.

Tiedot palveluun tulevat väestötietojärjestelmästä. Varaa aika puhelimitse, jos sinulla on turvakielto, tai kotikuntasi on muu kuin Uudenmaan kunta ja olet siirtänyt terveydenhuollon asiointisi Uudenmaan alueen kuntaan. Näissä tapauksissa tietosi eivät siirry palveluumme.

Rokotukseen saapuminen

tule_terveena

Tule rokotukseen vain terveenä. Pukeudu siten, että olkavartesi paljastuu helposti.

henkilokortti

Ota mukaan rokottavan tahon ohjeistamat dokumentit*.

kasvomaski

Käytä kasvomaskia, huolehdi käsihygieniasta ja noudata turvavälejä.

kello

Varaa 15 minuuttia rokotuksen jälkeiseen seurantaan.

* Esimerkiksi henkilöllisyystodistus, henkilökortti, VRK-kortti ja Kela-kortti.